2019-03-22
🍴🍰前排見fd post 左ig 喺呢度high tea放題, 超吸引,仲要係價錢都唔貴,於是即刻book左去試下!🍴🍰我哋係三點半嚟到,較少人。 原來要同佢講book咗下午茶放題,佢先會比放題嗰張紙仔你,已經忍唔住要即刻order!我哋嘅策略係:先試晒全部先,之後再order啲鍾意食嘅。放題係包紅茶或者綠茶, 食甜品,飲茶就啱晒啦,解下膩!第一round 就叫左甘多🤣,我地系三個人食,都唔過分姐。我哋都等左20分鐘,肚子餓了。👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼No.1 香草小蛋卷- Cream 好滑, 淡淡的香草味同牛油味,超好味No.2 抹茶窩夫- 抹茶雪糕🍦好香,冇澀味,配埋窩夫,一定要黎多round.No. 3 抹茶小蛋卷- 抹茶味同雪糕味一樣, 又係另一番滋味!No.4 拿破崙餅- 咬落口幾有層次感,配埋酸咪咪生果, 的確唔錯 No. 5 Cream brûlée- 甜左少少, 不過不失。👍🏼👍🏼黑芝麻/咖啡/朱古力小蛋捲-口感同香草味一樣,只係味道較濃!(各人口味不同)之後,我哋再order 第二round, 全部都系前5名,一定食個夠本! 🍴🍴🍴$98甜品放題,的確幾抵!甜品質素都
我哋嘅策略係:先試晒全部先,之後再order啲鍾意食嘅。
放題係包紅茶或者綠茶, 食甜品,飲茶就啱晒啦,解下膩!
👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
No.1 香草小蛋卷
- Cream 好滑, 淡淡的香草味同牛油味,超好味
No.2 抹茶窩夫
No. 3 抹茶小蛋卷
- 抹茶味同雪糕味一樣, 又係另一番滋味!
No.4 拿破崙餅
- 咬落口幾有層次感,配埋酸咪咪生果, 的確唔錯
No. 5 Cream brûlée
- 甜左少少, 不過不失。
👍🏼👍🏼
黑芝麻/咖啡/朱古力小蛋捲
-口感同香草味一樣,只係味道較濃!
(各人口味不同)
🍴🍴🍴
$98甜品放題,的確幾抵!
甜品質素都唔錯!