2016-04-20 2283 瀏覽
阿囡今晚話想出街食,於是我地兩公婆就去咗阿囡公司附近嘅德福商場邊行邊睇吓有咩好食 行行吓阿囡就到,於是我地就齊齊睇吓有咩啱食,就後就揀咗呢間餐廳 入到去坐低後就見到呢個牌,咁有半價就梗係要試試,於是就叫咗半隻嚟試吓 送嚟時個樣都幾靚,份量唔算少,食落皮脆肉嫩,咬落仲有鮮甜嘅肉汁,滑溜之餘亦好入味,廚師調味及廚藝確係有一定水準,另外南乳醬汁亦十分美味,不會太咸外更帶點甜,我最為喜愛,單食或送飯食都係一流 讚!阿囡亦叫左水晶軟殼蟹米卷,味道咸香得宜,軟殼蟹炸得香脆可口,米卷軟糯清香,加上甜甜酸酸的醬汁下,尤覺滋味無窮 老公就揀咗咖哩麵包蝦,有成幾隻大蝦,仲有青椒、紅椒同翠肉瓜,麵包更吸收晒啲咖喱汁,輕咬蝦肉又爽又彈又滑,而蔬菜也很爽口,食起來層次豐足又夠飽,啱晒鍾意海鮮又鍾意食麵包嘅老公大人 之後阿囡仲叫咗個原個菠蘿咖哩海鮮炒飯,呢個飯份量十足,有成6至7碗飯咁多,入面仲有帶子、鮮蝦、蟹肉、菠蘿、紮肉、提子乾同鮮菠蘿粒,食落鮮香十足,而且仲有2大隻勁爽口大蝦,真係幾好食 一輪食食之後就被我地大食一家掃清光,呢餐幾好食,又坐得舒服,唔錯唔錯

南乳吊燒雞
讚!