2018-05-06 1099 瀏覽
今晚會同朋友係灣仔睇劇,我們收工係灣仔集合,朋友帶了我去利東街一間餐廳食午餐。這裡坐得好舒服,食物很美味。呢度係自助式買完自己拎埋位食,而且坐得耐唔會趕人走,可以同朋友慢慢邊食邊傾偈。一入到餐廳見佢裝飾得很優閒舒適,已感覺很Relax。踏上一堂木樓梯去樓上一層,像是去外地餐廳般,感覺很好。不過樓梯位比較窄,如同時有人上及落樓梯,便需要其中一方在樓梯轉角處處禮讓一下給對方先行了。朋友之前食過幾次,她推介了一些美食,我們揀了煙三文魚Pizza、火腿蛋餅、蘑菇雞肉闊麵。三文魚Pizza的餅乾唔會好厚,女仔食啱晒,而且味道很好蘑菇雞肉闊麵好香,而且無我最驚的一堆茄汁浸住佢,好合我口味。蛋餅因為我好想試,朋友見細細個買黎試下。佢蛋味好香,唔洗落任何調味料已經好好味~~ 朋友果然無介紹錯,呢間好好味。

三文魚Pizza的餅乾唔會好厚,女仔食啱晒,而且味道很好

煙三文魚披薩

蘑菇雞肉闊麵

火腿蛋餅

朋友果然無介紹錯,呢間好好味。
2018-05-05
煙三文魚披薩