2021-05-21 1738 瀏覽
朋友介紹,同老婆來試下鐵板燒,有在日本食的水準, 可以一解思鄉病。$362 一個set 好值, 有沙律, 一隻大蝦, 兩件三文魚, 薄燒牛肉 , 炒菜,炒飯/ 麵,面鼓湯 , 焦糖多士, 雪糕 。 肉量睇落唔多, 但食完真係好飽師傅㕑藝一流 , 有心機煮 , 火喉掌握得好, 蝦肉同魚都做到外香內軟 。 蝦頭煎得好脆 , 腳都可以食埋 魚皮香脆 , 配少少辣汁一流 。 我本身唔鐘意食煎三文魚, 好驚佢魚油的腥味 , 但依度的三文完全唔腥。問返師傅,佢地用剌身級的冰鮮三文,冇過雪, 新鮮程度好好多 。 抵讚👍🏻食完海鮮, 會有漬物蒜頭 , 一定要試 ,爽脆, 冇生蒜的辛口, 有少少面鼓味。 本來每人有幾粒 , 師傅見我食晒, 又加俾我, 加埋食左十幾粒😂薄燒牛肉 卷蔥花及蒜片, 有牛味又清爽 。 可以選炒飯/麵 , 我地兩樣都試晒炒飯炒得粒粒有蛋包, 乾身及香口,唔油 ,開始飽飽地都好快食晒 炒麵醬油味香濃,配紅薑絲解一解滯 ,好夾最好都好飽下, 但個焦糖多士配雪糕真係好夾 , 肥都要食🙈多士上枱等一下, 等糖醬凝固返變脆。 配埋雪糕一齊, 成餐真係完美。

蝦頭煎得好脆 , 腳都可以食埋
魚皮香脆 , 配少少辣汁一流 。

薄燒牛肉 卷蔥花及蒜片, 有牛味又清爽 。

可以選炒飯/麵 , 我地兩樣都試晒
炒麵醬油味香濃,配紅薑絲解一解滯 ,好夾

最好都好飽下,
但個焦糖多士配雪糕真係好夾 , 肥都要食🙈

多士上枱等一下, 等糖醬凝固返變脆。
配埋雪糕一齊, 成餐真係完美。
焦糖多士

魚皮及蝦頭好脆