2017-05-29 102 瀏覽
大角咀有各式各樣的美食,今次試依間係因為經過個門口見個餐牌有不同既選擇,有焗飯、鐵板、咖哩、烏冬、蛋包飯等等…可以入面慢慢諗。原條蒲燒鰻魚飯:黎到個賣相好似Pepper Lunch咁,佈滿栗米,另外加左芝士,鰻魚好肥美又夠入味,肉質又唔硬。海陸空三拼鐵板:有吉列魚柳+厚豬扒+雞扒,揀左黑椒汁,個餐黎到職員會問個汁想自己淋定幫你淋埋,我就叫佢幫我淋,一淋上去就芝芝聲,食落豬扒唔會鞋口,幾好食,而雞扒好大夠滑, 塊皮煎到脆身, 唔太油,至於,吉列魚柳炸粉唔會過厚,職員淋汁既時候避開左個魚柳黎淋,所以食既時候都重外脆內軟。芝士肉醬薯條:肉醬加車打芝士完全覆蓋薯條,條條都沾滿芝士肉醬。 而且用鐵板上,薯條就唔會咁快凍晒... 超正!最後我地加左兩杯特飲,一杯仙草凍奶茶、另一杯係紅豆凍奶茶,紅豆係一粒粒有口感,唔係一patpat,奶茶夠凍。兩杯奶茶既甜度適中,茶味濃郁,沒有澀味,而仙草味同紅豆味亦沒有被茶味篕過,整體配合得不俗。