2021-09-18 34 瀏覽
今日收工後突然邊爐引又起😋~即刻拉埋幾個朋友一齊去到銅鑼灣嘅阿來客棧淥一淥先~上到渣甸中心二十五樓,一開lift門就見到個招牌,係門口嘅店員好快就招呼左我地4個入座~ 坐低後嘅第一印象係店鋪十分整潔✨,而且座位都十分寬躺!兩個肥仔坐埋一齊都好舒服😂環境方面都無咩好挑剔,咁就講大家最關心嘅食物水準啦😎依度嘅食物可以選擇半份或一份~岩晒最想試更多菜式嘅我地😋打邊爐最緊要就緊係湯底,我哋就叫咗個花膠瑤柱雞湯~ 當個煲上枱嘅時候嚇咗一跳,入邊係勁多花膠同雞件😍 湯底嘅味道鮮甜,係啲餸菜到之前我已經飲咗三碗🤣雞件係可即刻食得,魚花膠因為我哋想食淋啲所以我哋又去煮多一陣先食😜由於好肚餓嘅關係我哋叫咗好多小食,鬼馬墨魚脆口感果然鬼馬,爽彈嘅墨魚膠再加上香脆嘅炸衣,一上枱就俾人瞬間K.O.😂椒鹽鮮粟米賣相一流,食落都幾惹味!泡椒雞腳辣得來好彈牙好正!夫妻肺片啲辣汁都幾惹味,唔會太辣涼拌貓耳朵就正正常常 不過不失火鍋料方面,我地都叫左好多野食!手打牛肉丸肉味十足,仲要好彈牙,直頭可以當乒乓波打貢丸就比牛肉丸要遜色少少,但都係正常水準內油條同響鈴可以話係必叫 放入個雞湯浸幾秒 唔洗點豉油都已經好好味😋牛筋

環境方面都無咩好挑剔,咁就講大家最關心嘅食物水準啦😎

依度嘅食物可以選擇半份或一份~岩晒最想試更多菜式嘅我地😋

椒鹽鮮粟米賣相一流,食落都幾惹味!
泡椒雞腳辣得來好彈牙好正!
夫妻肺片啲辣汁都幾惹味,唔會太辣
涼拌貓耳朵就正正常常 不過不失

火鍋料方面,我地都叫左好多野食!
手打牛肉丸肉味十足,仲要好彈牙,直頭可以當乒乓波打
貢丸就比牛肉丸要遜色少少,但都係正常水準內

牛筋腩都好好食,牛味十足,而黑毛豬就肉質彈牙,同埋都好香口下,食完一塊又一塊停唔到口🥰

嘢飲方面我哋叫咗兩支星霞啤酒同一杯青檸流
梳打,係體驗台式美味嘅同時都可以重溫下泰國嘅熱帶風情😎

總括而言依間野環境企理,座位寬敞而且嘢食都有誠意,尤其是個湯底真係十分之正,而且嘢食選擇多!