2019-07-16 41 瀏覽
老公生日翌日,陪佢撐下枱腳,揀左佢鍾意食既東南亞餐-越南野。呢度8點都仍然滿坐,不過只係等左一陣就安排到位,侍應好爽手做野好快👍🏻野食方面我地叫左個柚子鮮蝦沙律,原來都有D🌶,老公唔係太食得🌶,但都話🌶得黎好味,好多大大舊柚子(見下圖),兩隻蝦亦好新鮮彈牙👍🏻第二叫左串燒,因為得2個人,少少地叫一份好啦!牛肉串燒得好好,一D都唔乾,仲好入味,個沙爹醬都好味👍🏻第三叫左炸軟殼蟹,好大隻🦀,有時食到果d真係好瘦小,呢味啖啖肉好正,炸粉亦好薄,好好味👍🏻第四叫左個咖哩牛腩煲,配左個用好得意既鴨鴨籃裝住既法包(好鍾意個籃),牛腩份量好多,咖哩唔🌶好香,塊包係一般食店一倍厚,所以飽得滯食唔哂d包🤦🏻‍♀️最後上既係小食拼盤,有雞翼,春卷,庶蝦,濱海,濱海同雞翼好普通,一讚係庶蝦同春卷,疑似自家制,因為好大件,同一般出面食到既唔係好一樣,好好食👍🏻兩個人咁食法真係好飽,但慶祝生日就係咁架啦,最後都只係食淨一舊舊法包,勁呀👍🏻

2019-07-12
慶祝紀念