2024-09-12
🍱餐廳 : 小魚兒🏫地址:銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈1樓之前試過尖沙咀分店雞煲打邊爐,我覺得好食,朋友也讚口不絕,今日同屋企人喺銅鑼灣行街,梗係要帶屋企人試吓啦,最難忘嘅美食係以下幾款😁~蟲草花膠雞煲(半隻)家人不食辣,一於揀唔辣唔麻的雞煲,仍然能保持水準,好味😋,大量芫荽同蒜頭真係令雞雞超香👍,另外配料有蟲草花同洋蔥,雞煲汁濃,四大片厚花膠令我哋食得好滿足,而廚師也毫不吝嗇,有足半隻的香滑雞件,都能保持嫩滑又美味👍~手切牛頸脊(細)細嘅份量都好多,足夠四個人食,牛頸脊肉油脂分佈均匀,嫰滑爽口,充滿牛味,口感豐富,入口即溶,我哋鍾意食牛嘅人梗係鍾意食啦❤️~鴨血我一家人都鍾意食鴨血,一定要叫,貪佢口感夠滑又爽口🥰~田園蔬菜拼盤足份量,有油麥菜、唐生菜、金菇同娃娃菜等,款款新鮮,打邊爐必吃之選😄
🏫地址:銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈1樓
~蟲草花膠雞煲(半隻)
~手切牛頸脊(細)
~鴨血
我一家人都鍾意食鴨血,一定要叫,貪佢口感夠滑又爽口🥰
~田園蔬菜拼盤