2024-08-29 168 瀏覽
今日與閨蜜一齊係銅鑼灣Shopping,我地有共同嗜好,就係食雞,於是去附近出名食雞煲的小魚兒試試,座位大部分都是卡位,十分闊落,坐得很舒適。❤️蟲草花膠雞煲(半隻)我地揀了一個唔辣唔麻的雞煲,一樣咁有水準,食到雞的鮮味,而且半隻雞的份量都很多,仲落左洋蔥、芫荽調味,聞落好香,內有蟲草花及花膠,店員教我們等滾起再炒炒,熄火焗一焗就可以食,雞件嫩滑好惹味,花膠厚身及很大件,好掛汁,口感彈牙,十分美味,食完雞再加入上湯,就可以繼續落料打邊爐。❤️我們點了手切牛頸脊,質量甚佳,油脂均勻,只須輕輕灼幾下就可以食,肉質嫩滑,味道濃郁,十分美味。❤️鴨血口感軟滑,爽口, 有質感,不容易散,打邊爐真係一流。❤️ 牛丸拼墨丸 、芝士包心丸,都很爽口彈牙,口感非常好!❤️日本扇貝、原隻虎蝦,超級大隻又新鮮。❤️田園蔬菜拼盤,當然有打邊爐必點嘅新鮮蔬菜,拼盤有多種不同的菜,生菜、油麥菜、金菇、娃娃菜,新鮮翠綠,健康有益。這裡除了雞煲之外,烤魚同埋串燒也很出名,下次一定要試試。
❤️蟲草花膠雞煲(半隻)
❤️ 牛丸拼墨丸 、芝士包心丸,都很爽口彈牙,口感非常好!
❤️日本扇貝、原隻虎蝦,超級大隻又新鮮。
這裡除了雞煲之外,烤魚同埋串燒也很出名,下次一定要試試。