2017-06-17
本小姐同其他好多香港少女唔同, 一直唔係太鍾意係韓國嘢 但朋友係韓狗, 嗰日俾佢拉左去呢間餐廳食, 心諗好又一餐唔好又一餐: 唉..是鬼但啦! 但係食左又幾有驚喜, 無論係食物 環境 同埋服務上。首先講食物, 食左個set lunch: 有韓牛蔬菜卷, 海帶湯, main dish大概係個韓式拌飯黎, 仲有個沙律同糖水送。咁我自己最中意係個韓牛蔬菜卷同韓式拌飯。呢兩個都十級推薦! 個蔬菜卷個皮好薄, 一咬落同時有韓牛既肉香..d配菜既清甜, 同埋! 最重要! 係上面個醬!!! 佢好似泰色辣椒醬咁酸酸甜甜辣辣, 但個味道同成個卷又異常地配合個韓式拌飯都十分好, 我好驚食倒啲味道太濃又好似落左好多油咁既韓式拌飯。但佢呢隻唔會, 味道適中。而且佢份量剛剛好, 唔怕食唔哂。佢上碟既方法同一般有啲唔同, 分開左三小份咁。感覺好優雅同別緻, 即刻忍唔住影張相打咭不過糖水就對我黎講太甜~本小姐好鍾意呢類型既fusion菜。覺得獨特, 同埋要好用心研發咁至於環境, 我覺得好適合同男朋友去。(各位男士識做啦, 仲吸帶女朋友去打card XP) 食物別緻美味..裝修簡單優雅..中哂港女嘅至愛今次同個姊妹一
不過糖水就對我黎講太甜~
至於環境, 我覺得好適合同男朋友去。(各位男士識做啦, 仲吸帶女朋友去打card XP) 食物別緻美味..裝修簡單優雅..中哂港女嘅至愛今次同個姊妹一路傾計一路食, 感覺都唔錯!
最後係服務, 啲侍應俾我感覺態度好誠懇, 好有禮貌咁樣。本小姐好驚西口西面嗰啲侍應成日好似唔知得罪左佢地啲咩咁。
美中不足係上菜既速度唔算好快, 但係我地催左一次, 個侍應姐姐好有耐性咁幫我地追單同講唔好意思咁樣 (幾靚女的)。 所以都有90分既~