2015-03-18 997 瀏覽
一行2人,行完花園街,去附近搵野食,見到有間泰國菜,個門面幾靚,光鮮,同埋都幾多人排隊,於是就二話不說,同老婆入去攞位等食晚飯。 等左大概15分鐘左右,就可以入去了,坐位不多,但整體感覺舒適! 見到菜牌有好多野食,花多眼亂,於是就叫泰國姐姐介紹d招牌菜,呢位泰國姐姐諗都無諗就介紹左,無骨燒雞焗黃薑飯,同埋咖哩大蟹,見到周圍都好多人叫,我同老婆都無意見,就叫左呢2個招牌菜,可能人比較多既關系,我們等左大概30分鐘先有得食,不過都幾驚喜,因為個雞,同個蟹,出到來個賣相很好,雞都大隻,肉好嫩,黃薑飯香噴噴👍值得推介 呢個咖哩大蟹,我食咁多間泰菜,呢間真係超新鮮同大隻,啖啖肉,味道仲好好,原本諗住加個薄餅點咖哩汁食,但因為泰國姐姐仲介紹左個甜品,所以無加到,因為都幾飽,食埋個甜品剛剛好!總體來講。用料新鮮,味道👍,價錢中等,2人加埋先600元左右埋單,抵食,有驚喜,一定會再帮襯!

👍值得推介
無骨燒雞焗黃薑雞飯