2022-06-12
Veggie 4 love🇺🇸🔙……….今次去到一間美國五十年代復古懷舊風嘅餐廳,每樣擺設裝飾都好懷舊,仲有部黑白電視機,真係好復古!唔講唔知,原來呢間係多國菜素食餐廳,例如有中,日,泰,韓國料理等等。佢哋嘅素食顛覆了以往傳統素食嘅乏味。食物嘅口感味道同真嘅肉類幾乎一樣,服務態度幾好,想打卡定黎食嘢都推薦呀🤤……….🐥 KFC韓式炸素雞粒 $78•一食落口就覺同真炸雞粒無分別,不論係口感味道都幾乎一樣。呢道餸用咗韓式辣醬煮,味道頗辣,份量正常,伴碟仲有啲芽菜,青瓜絲同芫荽,好食😋🍔Kobe’s favourite 素漢堡扒伴惹味燒烤醬 $158 •同樣口感同味道都好相似!伴碟有沙律菜加好大條嘅粗薯條,素漢堡雖然無肉味,但口感扎實,同漢堡無異,加上本身有燒烤醬會令到burger好惹味,今次仲加多$20要vegan cheese,更加好味!店員好好,知道burger一份分開兩份食,佢哋會幫手切埋等我哋易share食😝🥘星洲喇沙(濃醬汁) 花生椰汁咖喱腰果雜菜印度煎餅 $148•印度煎餅好香脆,再加上星洲喇沙一齊點黎食幾夾!星洲喇沙係用咗花生,椰汁,咖喱,腰果攪拌整成。所以食落有椰香,只係後
……….
……….
🐥 KFC韓式炸素雞粒 $78
•印度煎餅好香脆,再加上星洲喇沙一齊點黎食幾夾!星洲喇沙係用咗花生,椰汁,咖喱,腰果攪拌整成。所以食落有椰香,只係後勁有少許嘅辣,同都食到有nuts嘅味道。醬汁入面有不同嘅雜菜,例如有茄子,翠玉瓜,玉米荀和軟豆腐等,豐富😚
🥤Secret Soy shakes $68
•呢款secret soy shakes其實係香蕉朱古力味,香蕉味濃過朱古力味,啖啖香蕉,仲有啲蕉肉係入面,就咁飲都幾飽,share飲更好🤣
🍺無酒精啤酒 $48
•見無酒精幾得意就試下!店員會擺四款唔同啤酒過黎比我哋揀,有啲重麥芽香,有啲麥芽香會少啲。唔飲酒嘅人都覺易入口,呢款有點甜無苦味,幾好飲😎