2022-11-23
話說喺Openrice上其他食客對呢間餐廳嘅評語係「串」「唔準時開門」,為咗試一試我選擇食Tea 3、4點時間去食,時間剛剛好。環境☑️☑️☑️☑️多次經過Lady Gourmand 門口,都已經覺得好特別,好似美國鄉郊食店咁,門外嘅坐位可以坐,冬天坐外面打卡一流。室內嘅環境就有D似美國嘅鄉村酒吧,放咗部打碟機喺近門口位置。同時,店主應該係貓奴,所以好多擺設、掛畫都同貓有關。味道☑️☑️☑️☑️☑️食物就叫咗個邋遢漢堡配咖啡天堂、深海奇緣配菠蘿椰子奶昔。前者邋遢漢堡肉汁多、好夠辣,其實好好味!而後面嘅咖啡天堂係一杯沙冰,咖啡味極濃,好似成兜咖啡炒啪入口咁濃,但都係好好味。至於深海奇緣即係Fish & Chips嘅進化版,多咗炸蠔、炸蝦、芝士條等,都香口好味,炸魚都有魚味(嗱!講真唔係個個Fish & Chips都有魚味架!)所以食品都幾高分。性價比☑️☑️☑️☑️兩個Dish兩杯飲品,盛惠$313,除開每人$156左右,食Burger嚟講唔算平,差唔多質素嘅平少少、$120-130都有。不過加埋環境擺設,同埋貓奴加分位,都值得大家去食,記得大家唔好咁早去就得!
環境☑️☑️☑️☑️
味道☑️☑️☑️☑️☑️