2022-04-18
元朗好多野食,但會令我食完又食既餐廳其實一隻手數得晒。今次要介紹既係chef's movement,已經幫襯左2年幾,我地叫佢做美國隊長,因為佢裝修好統一,連牆身都係有花心思,傢俬都有配合主題,就算坐樓梯底,都覺得自己似入左間主題房咁。食物方面,我最愛係燕麥多士,其次係牛角包,egg benedict係抵食,但英式鬆餅比較難切,所以少叫d。每次黎都會估下時令生果係咩,同常都唔同,蜜瓜,橙,西瓜,每次既小驚喜。我地另外會再叫炸魚柳,手掌咁長既魚柳,咬落去啖啖肉,炸粉唔薄唔厚,唔會太油膩,或者食粉多過食魚肉。價錢方面,大約$45一份早餐,加$20一杯飲品,性價比超高!!黎過咁多次,每次都見到唔同人,有一家大細、有行山人士,有良朋知己,地方細,傾偈大聲少少都會俾人聽到,呢樣係美中不足既地方。