2019-09-22
平時嚟到Simplylife,通常都係食lunch~今日係第一次試佢嘅Brunch😚Brunch嘅選擇依然係非常多!我哋兩個人就嗌就一個set share再加多一件Cake,已經夠哂飽☺️我哋選擇咗All Day Breakfast🌞配上餐湯同Ice tea🍹餐湯飲得出係蘑菇忌廉湯,但係個人認為蘑菇味可以更加香濃,整體感覺可以更creamy一啲🙊另外附上嘅餐包嘅邊邊有烤烘過,所以會有啲脆口🤓All Day Breakfast入面包括咗有麵包、炒蛋、豬肉腸、煙肉、蘑菇、茄汁豆同烤蕃茄🍅麵包嘅口感同餐包唔同,非常鬆軟,入面仲有橙皮同提子乾,口感🆙有驚喜!😆炒蛋煮嘅時間控制得好好,完全唔會過熟😛煙肉、豬肉腸同蘑菇都係正正常常,味道唔錯...至於烤蕃茄同樣有驚喜,非常juicy🥰惟有美中不足嘅地方係茄汁豆係凍😟不過整體嚟講都非常唔錯😋至於Iced tea就係熱情果冰茶~入面有薄荷葉,令到成杯嘢飲感覺更清新🍃不過唔知係唔係太多冰嘅關係,所以口感會比較淡😳Cake方面我哋就嗌咗法式綠茶茉莉班㦸蛋糕🍰蛋糕方面simplylife真係做得幾出色...永遠都唔會令人失望~綠茶同茉莉味都好出☺️一層層嘅蛋糕入
Cake方面我哋就嗌咗法式綠茶茉莉班㦸蛋糕🍰蛋糕方面simplylife真係做得幾出色...永遠都唔會令人失望~綠茶同茉莉味都好出☺️一層層嘅蛋糕入面都有啲餅乾碎🍪好好食,唔會話好甜👍🏼👍🏼