2023-07-26 1163 瀏覽
今日同啲好朋友嚟咗北角嘅 DPD Deluxe食飯,呢間餐廳好多人推薦,話呢度嘅黃金蝦球同泰式吉品鮑魚燴飯好好味,今日終於可以試下。食到第一道菜嘅時候,我已經係肚餓得唔得了。啲黃金蝦球外脆內軟,香口十足,每一口都飽滿咁。佢哋係用啲新鮮嘅蝦肉裹上麵粉,炸到金黃,真係啲蝦嘅鮮味完全留低喺度。我同啲朋友一邊食一邊嘆,哈哈,好開心嘅氛圍。跟住上嚟嘅泰式吉品鮑魚燴飯更加驚喜!啲鮑魚燴得好軟滑,啲湯汁入味,好多香料嘅香氣喺啲飯裡面,每一口都有驚喜。飯底係用泰國香米,啲飯粒鬆軟,啲香氣咬嘅出嚟,好啱啲湯汁同埋鮑魚味道。啲鮑魚同啲香料嘅組合真係一絕!食完嘢之後,我哋一班人都開開心心咁坐低傾計。嗰陣候,我諗起啲舊時同呢班朋友一齊食飯嘅日子,真係好感慨。佢哋嘅菜式亦都新鮮美味,絕對係個食得舒心嘅地方。

佢哋嘅菜式亦都新鮮美味,絕對係個食得舒心嘅地方。
2023-07-13