2023-11-30
朋友一句話要CHILL x HEA x食x飲…我即帶佢去位於銅鑼灣The Madhouse,依間係主打進口北歐與本地手工啤酒專門店,室內以遊樂場x嘉年華為主題裝飾,給人十分舒壓開懷嘅感覺,還設有室外座位啱哂要CHILL住食同暢飲嘅你🤩🍴Madhouse Grand All Day Combo超大盤上檯,我地即嘩嘩聲…依個全日早餐勁豐富: 太陽蛋x3、腸x3煙肉x3、煙燻三文魚、烤蕃茄、焗茄汁豆、炸薯餅和新鮮生果,加$10就可轉牛角包。🍴Omelette & Steak Combo板腱牛扒配3蛋奄列,餡料選了蘑菇及忌廉菠菜,也加了$10轉牛角包,Medium嘅牛扒粉嫩多汁,牛味香濃,朋友話食完依個ADB超滿足!🍸Triple Fruited Mango 400ml (酒精濃度:6.2%)香濃芒果帶點酸,好有特色令人回味🍸Pinata Summer 400ml (酒精濃度:4.5%)Pineapple & Pink Grapefruit Pale Ale鳳梨汁與粉紅葡萄柚汁結合,清新水果帶點酸甜味🧇Happy Day Waffle窩夫即叫即做,熱烘烘外香脆內鬆軟,上面放了雲呢拿雪糕,塗滿朱
🍴Madhouse Grand All Day Combo
🍴Omelette & Steak Combo
香濃芒果帶點酸,好有特色令人回味
鳳梨汁與粉紅葡萄柚汁結合,清新水果帶點酸甜味
🧇Happy Day Waffle
窩夫即叫即做,熱烘烘外香脆內鬆軟,上面放了雲呢拿雪糕,塗滿朱古力醬及灑上朱古力碎,試問誰能抵擋這誘惑?