2017-06-28
星期日訓到王朝百晏,太陽高高掛,四圍都咁熱,又無可能咁早放狗,我就提議揸車去科學園食個BRUNCH,始終地點比較隔涉,少了人群,多點空間,感覺好舒服。呢度有酒樓及多間中西美食,最後揀了花見月日本餐廳。可能係星期日,侍應送上餐牌時也有推介這裡的全日早餐,你搵啱人啦,我就係黎食全日早餐架啦除了全日早餐外,還有LUNCH SET及其他小食可供選擇點了老婆大人最愛嘅茶碗蒸,看似簡單的日式蒸蛋,其實要整得好食都唔容易架。而呢度嘅蒸蛋都算滑嘅,但份量太少,老婆大人仲話唔夠喉喎全日早餐未到前,我都叫左少少前菜,就係三文魚腩刺身啦呢度嘅三文魚腩刺身相當肥美,稍嫌不夠厚切,但三文魚腩上有很厚的脂肪層,很多人喜愛食佢就係鍾意呢份口感。我嘅全日早餐到啦,有日本廣島炒蛋、牛油多士、粟米、牛肉薯餅、雞骨腸、英國早餐腸、煙薰黑豚腸、明太子雞翼、野菜沙律及醬油野菌。款式多,就係全日早餐嘅象徵,感覺好豐富,好滿足的感覺。老婆大人就揀左澳洲和牛定食,雖說是和牛,但沒有入口即溶的口感,而且有點韌,可能煮過了火侯,可幸是牛味還是很濃,配上惹味醬汁,滿足味蕾。芒果牛乳:有芒果蓉,但份量比較少,牛乳很滑,奶味濃郁。凍愛爾蘭朱古
呢度有 酒樓及多間中西美食,最後揀了花見月日本餐廳。
可能係星期日,侍應送上餐牌時也有推介這裡的全日早餐,
你搵啱人啦,我就係黎食全日早餐架啦
除了全日早餐外,還有LUNCH SET及其他小食可供選擇
而呢度嘅蒸蛋都算滑嘅,但份量太少,老婆大人仲話唔夠喉喎
很多人喜愛食佢就係鍾意呢份口感。
款式多,就係全日早餐嘅象徵,感覺好豐富,好滿足的感覺。
芒果牛乳:有芒果蓉,但份量比較少,牛乳很滑,奶味濃郁。
凍愛爾蘭朱古力: 朱古力味夠濃,又夠冰凍。
星期日黎呢度食過豐富嘅BRUNCH,之後仲可以沿住海邊輕輕鬆鬆散下步,確係寫意。