2016-06-29
weekend唔一定要訓到好晏先起身既,早少少起身去食個靚早餐個人仲精神。今次黎到charm’s café試下佢地既早餐,早餐黎講都有唔少款式,而且近來推出左新款,包括煙三文魚炒蛋牛角包配黑醋汁番茄沙律, 水果麥片配薯餅炒蛋煙肉腸仔沙律多士,和香蕉煙肉多士配薯餅等等。咁我地試左一個包括煙三文魚炒蛋牛角包配黑醋汁番茄沙律,水果麥片配薯餅炒蛋煙肉腸仔沙律多士 。咁水果麥片配薯餅炒蛋煙肉腸仔沙律多士同all day breakfast類似,不過比較健康有埋水果oakmilk。薯餅香脆,腸仔令人驚喜原來有芝士係入邊,腸皮煎得很脆,鎖住入邊芝士肉汁,另外炒蛋也很香滑,煙肉可以稍為煎脆少少,同埋吸一吸油。另外試左一個包括煙三文魚炒蛋牛角包配黑醋汁番茄沙律,煙三文魚粉蛋配上牛角包是絕配,牛角包好鬆軟而且層次感分明,炒蛋香滑,不過煙三文魚較少,如果放多點三文魚就可更突出其味道。
weekend唔一定要訓到好晏先起身既,早少少起身去食個靚早餐個人仲精神。今次黎到charm’s café試下佢地既早餐,早餐黎講都有唔少款式,而且近來推出左新款,包括煙三文魚炒蛋牛角包配黑醋汁番茄沙律, 水果麥片配薯餅炒蛋煙肉腸仔沙律多士,和香蕉煙肉多士配薯餅等等。 咁我地試左一個包括煙三文魚炒蛋牛角包配黑醋汁番茄沙律,水果麥片配薯餅炒蛋煙肉腸仔沙律多士 。
咁水果麥片配薯餅炒蛋煙肉腸仔沙律多士同all day breakfast類似,不過比較健康有埋水果oakmilk。 薯餅香脆,腸仔令人驚喜原來有芝士係入邊,腸皮煎得很脆,鎖住入邊芝士肉汁,另外炒蛋也很香滑,煙肉可以稍為煎脆少少,同埋吸一吸油。 另外試左一個包括煙三文魚炒蛋牛角包配黑醋汁番茄沙律,煙三文魚粉蛋配上牛角包是絕配,牛角包好鬆軟而且層次感分明,炒蛋香滑,不過煙三文魚較少,如果放多點三文魚就可更突出其味道。