2022-09-24
前排同姨姨book左美孚一間Omakase~裝修行和風路線~空間都好闊落~而且最重要系佢呢一間Omakase算系我食過入面數一數二食材好新鮮嘅店鋪!😍真心推介大家試嚇!整體評分:7.8/10味道:7.8/10服務:7/10環境:7.3/10人均消費:$1000-1500地址:美孚。友樂鮨 (美孚)美孚美孚新邨蘭秀道5號地鋪我哋分別揀咗兩款晚市Omakase Supreme ~(Omakase - $ 1, 400 )以及(Deluxe Omakase - $ 1, 280 )前菜:櫻煮八爪魚松葉蟹肉蟹膏豆腐日本水果蕃茄-黃金武士蠔主菜:石門鯛日本白象拔蚌深海池魚秋刀魚牡丹蝦(上邊有蝦頭膏)-燒拖羅手卷天然真鯛(上邊有海膽)石門貝醬油漬赤身赤木魚普通海膽+松葉蟹配海膽清酒煮北海道鮑魚(配鮑魚乾醬)香蔥拖羅手卷-虎蝦配南瓜汁(底下系蟹餅)日本立魚湯(用好多條魚煮)舞松茸湯甜品:日本雪糕😝其中介紹幾款我個人最鐘意嘅菜式~第一個就系秋刀魚!佢個秋刀魚煙薰過,擺盤亦都好精緻!因為之前食過嘅生嘅秋刀魚一般會有啲些微但系佢呢一間就處理得好好完全冇腥味好好食!😍另外普通海膽+松葉蟹配海膽呢個組合都好正
整體評分:7.8/10
味道:7.8/10
服務:7/10
環境:7.3/10
人均消費:$1000-1500
地址:美孚。友樂鮨 (美孚)
美孚美孚新邨蘭秀道5號地鋪
石門鯛
日本白象拔蚌
深海池魚
秋刀魚
牡丹蝦(上邊有蝦頭膏)
-燒拖羅手卷
天然真鯛(上邊有海膽)
石門貝
醬油漬赤身
赤木魚
普通海膽+松葉蟹配海膽
清酒煮北海道鮑魚(配鮑魚乾醬)
香蔥拖羅手卷
-虎蝦配南瓜汁(底下系蟹餅)
日本立魚湯(用好多條魚煮)
舞松茸湯
甜品:
日本雪糕
😝其中介紹幾款我個人最鐘意嘅菜式~第一個就系秋刀魚!佢個秋刀魚煙薰過,擺盤亦都好精緻!因為之前食過嘅生嘅秋刀魚一般會有啲些微但系佢呢一間就處理得好好完全冇腥味好好食!😍另外普通海膽+松葉蟹配海膽呢個組合都好正!佢哋個海膽好新鮮好鮮甜~
碎蔥吞拿魚腩手卷亦都好好食,吞拿魚腩蓉好濃香,加埋碎蔥增添香味💓最後蟹餅大蝦都十分唔錯,大蝦夠彈牙,蟹餅好足料~
總結而言全部菜式我都覺得好好食😻真系夠曬新鮮!