2022-04-23
終於可以四個人坐埋一張枱,就梗係約埋啲朋友出去食飯啦!𝗥𝘂𝗯𝘆 𝗧𝘂𝗲𝘀𝗱𝗮𝘆 旺角店重開,環境又企理舒服😌走廊有幾幅心心打卡牆,走之前係到影埋合照先❤️🧡💛💚💙仲有霓虹燈𝗔𝗻𝗴𝗲𝗹 𝗪𝗶𝗻𝗴 👼設計真係落足心思‼️🔸滋味雞翼拼盤𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙒𝙞𝙣𝙜𝙨 𝙏𝙬𝙤-𝙬𝙖𝙮食美國野點少得水牛城雞翼😍呢到好正宗配埋西芹同蘿蔔條,可以點藍芝士醬汁食🤣拼盤仲有原味雞翼,雞翼夠大隻,share食就啱啱好!🔸迷你露比三重奏 𝙎𝙡𝙞𝙙𝙚𝙧𝙨 𝙏𝙧𝙞𝙤🍔我哋3個人叫露比三重奏就好Fit,一人一個迷你Burger,餡料都唔同架,分別係蟹餅、車打芝士洋蔥圈牛堡、BBQ豬肉絲,個蟹餅超正,一絲絲蟹肉🤤牛堡都好重牛味😗個漢堡都有輕輕烘過,有啲牛油香味。🔸經典燒排骨𝙃𝙖𝙡𝙛-𝙧𝙞𝙗𝙨 🐷💯燒排骨係𝗥𝘂𝗯𝘆 𝗧𝘂𝗲𝘀𝗱𝗮𝘆 Signature 🐷🐷BBQ醬汁好入味,肉質鬆軟唔會乾柴,用把刀輕輕力就可以輕鬆切開,果然係招牌!旁邊的燒雜菜都好好食😋仲有薯蓉,叫咗半份都好夠食😌🔸朱古力暖心蛋糕𝘿𝙤𝙪𝙗𝙡𝙚 𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 𝘾𝙖𝙠𝙚 🍫🍫之前食過個招牌Tallcake,今次就試吓其他甜品🍫朱古力蛋糕中間有熱熔朱古力漿,
🔸滋味雞翼拼盤𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙒𝙞𝙣𝙜𝙨 𝙏𝙬𝙤-𝙬𝙖𝙮
🔸迷你露比三重奏 𝙎𝙡𝙞𝙙𝙚𝙧𝙨 𝙏𝙧𝙞𝙤🍔
🔸經典燒排骨𝙃𝙖𝙡𝙛-𝙧𝙞𝙗𝙨 🐷💯
之前食過個招牌Tallcake,今次就試吓其他甜品🍫朱古力蛋糕中間有熱熔朱古力漿,出面嗰層朱古力蛋糕係黑朱古力,所以唔算好甜。雲呢拿雪糕🍦加埋士多啤梨醬汁,有少少果肉,欣賞個汁冇化學甜味,酸酸地好解膩,連同雙重朱古力蛋糕食就一流🤣
🍻即日起至5月31日旺角店有Free flow酒精任飲😈😈
$88/Hr $158/2Hr,可以揀Stella、1664 draught、Bacardi & Coke、Whisky Sour、house red / white wine🍻🍷我地都忍唔住喇🤣出到黎梗要啤啤佢既🍻🍻
📍#RubyTuesday (#旺角美食)
旺角西洋菜南街51號友誠商業中心3樓
➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎