餐廳: Blue Supreme
資訊:

2020-10-09 516 瀏覽
今次就嚟介紹呢一間近期試過覺得好chill位於上環嘅嘅cafe / Bar! 就係Blue supreme 💙相信如果有路過嗰個街口嘅話 正常都應該有被blue supreme 嘅外觀吸引到嘅 因為都真係幾有feel😆.平時嘅我係一定啡不離手 但見呢一間餐廳主力sell啤酒 所以今日就同朋友share左一支750🤭 呢度嘅啤酒選擇真係好誇張多 望住後面塊版見到差唔多有成十幾二十款來自世界各地嘅啤酒 今次就同朋友揀咗嚟自比利時嘅La vermontoise 我同朋友都幾鍾意呢一隻 個人嚟講覺得幾適合女仔飲 因為唔似平時嗰啲太重麥味同太苦嘅 而且佢係比較多氣嘅 不過如果你有唔同嘅preference 都可以同店員講呢度嘅staff都好helpful 好願意同你介紹唔同啤酒嘅特性/味道 仲會Offer我哋試咗少少先order 一枝👍🏻.而呢度嘅食物其實都有好多選擇 但由於嗰日真係唔太肚餓 所以只有嗌左一份Duck confit burger 🔥 由於本人係鴨肉愛好者所以都真係幾鍾意呢一個burger 而且佢賣相都好吸引 一上嘅時候 面頭就有一隻好靚嘅”太陽鴨蛋” 而且有好足料嘅鴨肉絲 同pi

而且佢賣相都好吸引 一上嘅時候 面頭就有一隻好靚嘅”太陽鴨蛋” 而且有好足料嘅鴨肉絲 同pickle ! 包嘅質素亦都幾好 整體嚟講我覺得幾滿意嘅👍🏻
呢度仲有一個好出名嘅milk cookie 見好多人嚟都有試 而且佢可以配普通牛奶或者Mint milk 所以都好有興趣下次再嚟試🤪

🔥 Overall rating : 7 / 10
我覺得呢間餐廳除咗食物質素幾好之外 勝在呢度嘅環境同埋氣氛 如果係想嚟打卡嘅 可以晏晝嚟坐佢窗邊嗰啲位 真係幾有feel
再唔係約埋成班三五知己嚟 坐佢啲bar枱 飲下酒食下野 都係唔錯嘅選擇
自己上網爬過下文見有人話呢一度嘅咖啡麻麻哋 所以覺得大家嚟到都係試吓佢嘅啤酒會比較穩陣🤪