2018-08-13
#TGIF 飲杯🍻唔講唔知,其實呢杯係咖啡黎架😆呢間美式Mocktail Bar同近期咁多間台式飲品與眾不同,主打係佢地嘅特調果茶。而佢地店名Slluks T2係來自美國漫畫,當中主角Tommy同佢班朋友都成為佢地主打果茶嘅名添!而我叫左呢杯十分似啤酒嘅飲品係氮氣咖啡黎,上面果層泡泡以為用奶打成?其實係用氮氣打成架,質感綿滑,甜度適中,平時不太好咖啡嘅我都覺得好好飲呀!☕️極品氮氣冰咖啡 HK$38另外主打果茶方面,試左Kevie同Jimmy,2個茶各有特色,個人比較喜歡Jimmy,飲落好香菠蘿同熱情果味,仲帶有少少茉莉茶香,不苦澀而且好有夏日感覺,同埋每杯特調果茶真係有大大舊生果比你食,有得飲有得食,滿足你2個願望!😂🍹Kevie 特調果茶 (錫蘭紅茶 水蜜核汁 西瓜 火龍果) HK$38🍹Jimmy 特調果茶 (茉莉茶 香橙 芒果 菠蘿 熱情果 薄荷) HK$38
唔講唔知,其實呢杯係咖啡黎架😆
☕️極品氮氣冰咖啡 HK$38