2007-02-22
昨晚第一次去呢間餐廳!一行四人!點了以下食品!就係四個Prime Ribs($280 X2 + $328X 2) 及兩個小吃!焗薯($60)& 鐵板雜菌($60)! 另外點了一杯cocktail!呢間餐廳餐前會有麵飽及牛油!而每個Rib都會有pudding bread,薯蓉及一個沙津!食物味道方面,我覺得個沙津幾好同埋個雜菌都唔錯!另外我個朋友話杯雞尾酒都好飲!但係個Ribs就好好好普通!得個"諗"字!無肉味!令人失落!論美味!好多餐廳都好過佢!例如金鳳咁!另外,焗薯似SuperSandwiches!個場裝修幾華麗!但係個情調似Shooter52!所以都幾唔協調!本人覺得呢間餐廳想形造一種好grand既感覺!例如會有特訂既server!同埋會有個人推架銀櫃係客人面前即場slide ribs!會有server即場整沙津及焗薯等動作!但係佢地有無諗個咁樣其實d肉係好唔新鮮!可能一晚既肉就係係個流動櫃裡面焗住哂!同埋個位廚師都好無技術可言!塊扒好唔平滑!場內外既工作人員唔見得好有經驗!但係就被迫要扮出一副高級食府既風格!好沒趣!又係美心集團既風格!本地化又唔本地化!買了人家的franchis
又係美心集團既風格!本地化又唔本地化!買了人家的franchise又整到不論不類!希望有改善的空間!