2023-07-25 76 瀏覽
打唔成風,好想同朋友去食餐好,就提意去打邊爐。因為大家都比較鍾意食肉,朋友就提意去旺角既肉浦團火鍋放題。上到去見到門口已好有趣,好多港產片主題既設計。見佢既湯底,冇諗過有咁多選擇,有成8款。最後簡左M5M8和牛set, 睇落都好豐富。個湯黎到已好香,雞件係自己落,不過好大件。我首先試左個湯先,好鮮味,藥膳同酒既比例好夾,唔會太濃太嗆,可以先飲湯再打。而且雞都好嫩滑,就算煲耐左都唔會硬。呢個set主打和牛,更係要叫左先。 片得好薄好靚,仲好新鮮,放落湯都唔會痴到一舊舊,仲係成塊成塊夾得返。而佢既蔬菜區,丸類都有好多選擇。最緊要佢連漿料區都好乾淨,好抵讚。由於大家一坐底就勁點野食,到最後,店員竟問我地要唔要甜品,有雪糕同芝士蛋糕。因之前冇為意唔知有甜品,然後雪糕竟然仲係haagen Dazs, 真係超surprise, 真係食得好開心。
上到去見到門口已好有趣,好多港產片主題既設計。

2023-07-25