晚餐同老婆去美胃餐室,叫咗鹹蛋蒸肉餅飯,配例湯同熱咖啡($63)。整體嚟講幾好食,份量夠,味道唔錯,食得滿足,係一餐穩定正常嘅快餐選擇。食品部分鹹蛋蒸肉餅飯:肉餅蒸得啱啱好,入口滑嫩又有肉汁,味道唔會過重,鹹蛋仲幫成個肉餅提升咗鹹香味,配埋白飯啱啱好。雖然肉餅冇話特別突出,但勝在穩定,加上份量足夠,感覺實在又飽肚。例湯:湯係例湯類型,清甜暖胃,飲落感覺好舒服,冇過重嘅調味,算係健康款。熱咖啡:配餐咖啡都係正常水準,夠熱,帶少少甘甜,飲落ok。⭐食品評分:4/5環境與服務餐廳環境中規中矩,係典型茶餐廳格局,乾淨企理。侍應服務唔算話特別熱情,但都好有禮貌,落單快,出餐亦都迅速,無需等好耐。⭐服務評分:4/5總體感受美胃餐室嘅鹹蛋蒸肉餅飯係穩定正常嘅選擇,唔會有驚喜但亦唔會踩雷,配埋例湯同咖啡,$63價錢合理。如果你喺附近搵簡單又飽肚嘅晚餐,呢間可以考慮。⭐總體評分:4/5

食品部分

鹹蛋蒸肉餅飯:

熱咖啡:配餐咖啡都係正常水準,夠熱,帶少少甘甜,飲落ok。

⭐食品評分:4/5

環境與服務

⭐服務評分:4/5

總體感受

⭐總體評分:4/5
2024-12-04
10 分鐘 (堂食)