2012-09-20
是日同朋友去食飯 兩個人試下新野先 見到LUCA 呢間意大利餐廳係OPENRICE 有ONLINE訂座服務 咪立即試下原本BOOK8:00PM 但我7:50就到左, 當時都幾FULL, 好彩佢地留左位俾我地當時仲開心過拎到迪迪尼FAST PASS呀睇下餐牌, 價錢係TSThe黎講唔算貴~點左份鵝肝二人份量適中, 配搭新奇, 口感一流.....而前好怕鵝肝肥膩, 呀老細見我面有難色, 即教我咁樣一齊食...OMG.....入口即溶GE感覺隨舌尖衝擊我的大腦....SORRY 誇張左少少...事關我好耐冇食到咁好味的鵝肝 哈哈老細仲親自落場介紹我地飲HOUSE WIRE, 口中留GE只有淡淡的餘香同無窮的回味~正當我ENJOY緊果陣, 我俾眼前的肉眼吸引住望見呢塊肉眼, 表面差唔多...都係要切開佢食左先講, 咦~廚師可以燒到整塊肉眼受火均衡, 由頭到尾都鎖住肉汁, 係切開先有血水~ AMAZING 燒汗黑椒汁各有特色, 個人鐘意燒汁多D~黎到意大利餐廳點可以唔食PIZZA呢個PIZZA 香氣撲鼻, BLUE CHEESE 同松露絕配過黑白配特別讚下個餅底好脆, 脆到承托力不足,著白衫GE
當時仲開心過拎到迪迪尼FAST PASS呀
睇下餐牌, 價錢係TSThe黎講唔算貴~
點左份鵝肝 二人份量適中, 配搭新奇, 口感一流.....而前好怕鵝肝肥膩, 呀老細見我面有難色, 即教我咁樣一齊食... OMG.....入口即溶GE感覺隨舌尖衝擊我的大腦....
正當我ENJOY緊果陣, 我俾眼前的肉眼吸引住 望見呢塊肉眼, 表面差唔多...都係要切開佢食左先講, 咦~ 廚師可以燒到整塊肉眼受火均衡, 由頭到尾都鎖住肉汁, 係切開先有血水~ AMAZING 燒汗黑椒汁各有特色, 個人鐘意燒汁多D~
黎到意大利餐廳點可以唔食PIZZA 呢個PIZZA 香氣撲鼻, BLUE CHEESE 同松露絕配過黑白配
特別讚下個餅底好脆, 脆到承托力不足,著白衫GE人要注意喇~
食飽飽~今餐人頭$250 TST食到咁GE質素抵讚~
見到隔離叫豬手,好似好好味~下次要再上黎試下~同埋下次要坐WINDOW SEAT~
唯一唔好係等"車立"好慢....不過卻俾我發現呢樣野~ 老細影左好多食客開心GE相, 有BIRTHDAY 的, 有GATHERING 的, 有一家大細的...睇黎LUCA係間好有人情味GE餐廳,希望日後會發現自己的蹤跡