餐廳: 五月星牛肉麵
資訊:

5天前 0 瀏覽
好耐冇去到觀塘工廠區尋幽探秘。近排周圍去買嘢,辦年貨工廠區就好多正嘢買啦。行到咁上下當然要去醫下肚啦,我知道駱駝漆大廈係美食天堂。今次經過五月星牛肉麵舖,比出邊嘅招牌吸引住。一般嘅台式食品飲品佢哋都有,但係我今次去到竟然見到有煲仔飯。咁凍嘅天氣食返個熱辣辣嘅煲仔飯,簡直係人生一大樂事。首先,揀咗個台灣腸拌麵,台灣腸一直係念念不忘台灣小吃,加上拌麵香蔥醬油配搭得天衣無縫。之後叫咗個避風塘超甜粟米,招牌絕對冇呃人粟米超甜,加上避風塘式醃料煮法香香辣辣好開胃。之後就到重頭戲,熱辣辣煲仔飯,我揀咗綜合口味,即係有臘腸,臘鴨,臘肉同埋潤腸,打開熱辣辣嘅煲蓋滿滿嘅臘味,連豉油都係秘製,超級用心。建議一定要食埋啲飯焦香香脆脆滿滿的滋味。台式飲品點少得珍珠奶茶?我哋當然有叫啦!我仲嗌咗杯梳打,都係酸酸甜甜超級解膩。嚟到五月星牛肉麵,最重要係枱上邊嘅幾支特別裝置。其實係六枝不同調味粉嘅試管,造型好得意,亦都符合每一個人嘅需要加唔加落去悉隨尊便不過我就每樣都試咗少少,都唔錯㗎。✳️五月星牛肉麵✳️觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座11樓F室#觀塘 #觀塘美食#食好西#美食#MeTime#Chill嘆#高質#香港
好耐冇去到觀塘工廠區尋幽探秘。
近排周圍去買嘢,辦年貨工廠區就好多正嘢買啦。
行到咁上下當然要去醫下肚啦,我知道駱駝漆大廈係美食天堂。
今次經過五月星牛肉麵舖,比出邊嘅招牌吸引住。
咁凍嘅天氣食返個熱辣辣嘅煲仔飯,簡直係人生一大樂事。
建議一定要食埋啲飯焦香香脆脆滿滿的滋味。
台式飲品點少得珍珠奶茶?
我哋當然有叫啦!我仲嗌咗杯梳打,都係酸酸甜甜超級解膩。
嚟到五月星牛肉麵,最重要係枱上邊嘅幾支特別裝置。

✳️五月星牛肉麵
✳️觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座11樓F室

#觀塘 #觀塘美食#食好西#美食#MeTime#Chill嘆#高質#香港美食#抵食#小食#小店#親子#博客#親子博客#媽媽博客
#pollywings_foods
#Iamsolucky