2020-05-11
呢幾個月因為疫情關係,大家去食肆都人心惶惶😢,留係屋企安全好多所以就嗌外賣多🥡。不過小編我就無咁好彩喇,日日都要開工📝,所以繼續為大家搵好嘢食,支持香港人啦💪。今日去嘅呢間店名幾特別,叫做《刀鋒寶貝》😯,而且有飯又有麵食,地方細細但環境都坐得舒適,最重要係醫護食飯有提供優惠畀佢地👨⚕️,同心抗疫呀✨!🎈刀鋒雞翼 $22/4隻本來只係有4隻雞翼🍖,但因為老闆娘話今次啲雞翼細隻,所以送多一隻畀我食。嘩!真係有良心同好好人😍。雞翼上啲蒜粒同用辣椒浸過,肉質好淋容易咬開,辣辣哋又好開胃🤤,食完一又好快又想食多隻,價錢亦都唔算貴,喜歡食雞翼嘅朋友去嗌嚟食😳。🎈喇沙海鮮拉麵 $48麵底可以揀拉麵,烏冬,粉絲🍜。我就揀咗拉麵,喇叭味一上菜就好強烈,香噴噴即刻開餐🌬。呢碗麵有豆卜,蟹柳,魚片,蝦,半隻蛋🥚。配料每款2件,都幾豐富,有蝦食係最正🦐,小編係海鮮當中最鍾意就係食蝦,有蝦就讚🤤。碗麵份量適中,唔會過多或者過少,雖然湯底就唔係太濃郁,不過亦都係可接受味道🙈。🎈哈密瓜多多 午餐送一杯台式嘢飲🥤,我揀就咗哈密瓜🍈,另外仲可以揀果汁,多多同綠茶,我就唔知咩叫多多🤔,就一於試下溝呢個👆。原來多多係解益力
🎈刀鋒雞翼 $22/4隻
🎈喇沙海鮮拉麵 $48
🎈哈密瓜多多
午餐送一杯台式嘢飲🥤,我揀就咗哈密瓜🍈,另外仲可以揀果汁,多多同綠茶,我就唔知咩叫多多🤔,就一於試下溝呢個👆。原來多多係解益力多啵,益力多嘅酸溝係啲果汁嚟飲,又甜又開胃🤭。
呢間餐廳位置唔算偏僻,附近亦都好多餐廳,《刀鋒寶貝》嘅賣點係有自己自制嘅雞翼同有多款香港人喜歡嘅口味食物✨,飲品嘅選擇又多。重點係餐廳嘅員工好有禮貌❤,係餐廳食飯感覺真係好舒適,nice🙌。