2020-12-23 380 瀏覽
今日小編同朋友約咗係屯門食飯,但小編知道平時去屯門中心係有好多選擇🤔,但如果想食得平民啲既小店就唔會嚟呢到,所以小編們決定去到屯門紅橋嗰邊搵野食🤭。而小編咁啱經過一間叫做「赤橋拉麵」既拉麵小店🍜,拉麵係小編最愛食之一,見到點都停低望一望有乜好食👅,既然有啱心水就唔多諗喇,不如入去打卡試下啦😋。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈海老豚骨(沾麵) $88海老豚骨仲提供湯拉麵,但小編比較喜歡食沾麵,所以就試沾麵😆。味道方面入口唔算濃郁,不過勝在足料🤨,海老即係蝦,蝦湯底係合格亦鮮甜。而配料有海苔、叉燒、芽菜、玉子,非常豐富✨。而麵既份量適中,彈牙,輕輕浸係麵底亦好美味😋。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦餐廳可以提供既款式唔多,餐牌上只有三款,其實款式越少即係餐廳更加專注整拿手拉麵🍜。小編提提大家,原來沾麵湯底想飲埋既話,就可以叫店員加水💦。位置靠近新墟輕鐵站🚟,行去紅橋方向。餐廳裝修非常有和風感覺,一眼易見,店舖細細非常親民👀。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
🎈海老豚骨(沾麵) $88
2020-12-08
  • 海老豚骨(沾麵)