2021-04-08
今日小編行西九中心行到肚餓🤨,就行到蘋果商場嚟到呢間好有日本FEEL嘅沾麵專門店,點解話佢好有日本feel🤔?係因為正門口有個自動販賣機,想食咩自己篤就得👆。基本上沾麵有三款,其他都係配料同飲品。雖然選擇唔算多 , 希望佢可以以質取勝啦🤩,今次點咗兩款沾麵同加左D配料,即刻話你聽值唔值得你一試啦! LETS GO🏃♂️!!✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈隱世赤伝 $99 + 叉燒兩枚 $18 + 日本半熟蛋 $12 + 紫菜2枚 $12 其實原本一款麵都已經有一隻半熟蛋🥚,一塊印有隱家字樣嘅紫菜同叉燒兩塊🥩,麵量亦都好充足,以一個正常男生嘅食量應該係會飽肚的👍,不過小編加左配料份量就變得好大。至於點解叫赤伝,小編初頭以為係辣的,點知原來係蕃茄湯底🍅,濃濃嘅蕃茄蓉混合湯,非常結身,沾麵湯底亦好夠熱 ,混合凍麵入口亦啱啱好😋,唔會一入口即刻好熱,味道亦好有清新鮮甜嘅感覺,非常開胃。叉燒甜甜地亦有小小炭烤味,整體適中唔錯👏。紫菜就稍微有些少淋淋地,半熟流心蛋微甜流心,小編會比較鍾意❤。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈隱世黑伝 $89 + 叉燒兩枚 $18 + 日本溫泉蛋 $12小編就係呢碗麵上加
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
小編就係呢碗麵上加溫泉蛋,係分開放的,而呢個日本溫泉蛋凍凍地咁食味道還可以🍳,但係冇乜驚喜,正常一般。而黑伝,就當然係大眾口味既黑蒜油啦✨,湯底混合後非常香,味道夠濃,喜歡食拉麵既朋友絕對對味道唔陌生🍜,而餐廳既沾麵份量可能女仔會食唔哂一碗👅。
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
今次係隠家拉麵加咗咁多配料都係埋單$260蚊,性價比唔算特別高,但係話哂都沾麵,呢個價錢算係合理🤭,味道、份量亦都正常。小編就好喜歡拉麵餐廳既環境🏠,貼滿海報,好有風格。另外,拉麵既份量其實啱啱好食到6-7飽已足夠😲,因為沾麵通常都會整好多濃湯係到,就可以叫服務員係熱水溝稀再慢慢品嚐湯底🍲,有興趣既朋友記得嚟西九龍中心7樓入蘋果商場試下喇👐。