2014-08-12 6091 瀏覽
餐廳裝潢優雅,再配上維港夜景,這餐晚飯特別有格調.可能好早預訂枱,所以安排了窗邊位置,能夠看到夜景~第一次黎小南國,當然要食招牌菜啦!!招牌小籠包:皮薄,好多湯包在入面,肉都好嫩好多汁~一流!外婆紅燒肉:本人一向很怕食肥膏,但因為係招牌菜,都試一試吧...果然好味!吃下去唔似肥膏,反而似食緊骨膠...(豬軟骨)既感覺,漿住個口!一食再食~仲有佢入面有爽口既菇,煮到好入味~冷盤茄子:茄子煮到剛剛好,不太林又不太爽,有少少辣味!上海炒年糕:呢樣就覺得一般...有點唔夠入味...生煎包:估唔到生煎包有咁多湯汁,包底煎得脆,入面又有嫩,推介!!!"分"魚:好多骨,但全部是大條骨,所以都唔怕食唔到,好香甜~香蕉豆沙窩餅:香蕉好甜,可能有了香蕉,豆沙偏少,皮炸得脆又不算太油~都ok!overall,都好食~不過都點偏貴~只有渣打信用卡有9折~~~
餐廳裝潢優雅,再配上維港夜景,這餐晚飯特別有格調.
可能好早預訂枱,所以安排了窗邊位置,能夠看到夜景~

第一次黎小南國,當然要食招牌菜啦!!
招牌小籠包:皮薄,好多湯包在入面,肉都好嫩好多汁~一流!
冷盤茄子:茄子煮到剛剛好,不太林又不太爽,有少少辣味!
上海炒年糕:呢樣就覺得一般...有點唔夠入味...

用餐優惠
信用卡優惠