2018-10-24
在香港要吃日式放題一點都不困難,但要吃到稍有些品質保證的卻不容易,今次要介紹的這家日式放題,是我一直以來都非常推薦的一家叫做緣聚西日餐廳。餐廳非常就腳,就在元朗中心地帶,餐廳位置易搵,面積夠晒大。我同太太決定食放題都好,一定要食到最盡,所以升級左任食松葉蟹、生蠔、鵝肝多士同埋黃金蝦!首先黎一盆松葉蟹生蠔拼盤,見到真係眼前一亮,因為松葉蟹係非常大隻,蟹腳足足有手掌咁大,而生蠔亦都非常巨型,望落非常新鮮,蟹腳入口非常甜美,既有口感又夠鮮甜,生蠔亦都有淡淡的海水味同樣新鮮蟹腳嘅尺寸真係嚇親人之後係鵝肝多士,真係第一次係放題可以食到鵝肝多士,而且係煎得恰到好處放入口肥美香口自助吧仲有雪糕提供,仲有好多唔同嘅配料可以選擇壽司方面非常精美天婦羅亦炸到香脆金黃色,望見都留口水刺身選擇非常多,同樣非常新鮮仲有我最愛嘅凍日式小食雪條我非常推薦這款榴槤味雪條,榴槤味香濃另外一款牛乳雪糕也非常值得推介
餐廳非常就腳,就在元朗中心地帶,餐廳位置易搵,面積夠晒大。
首先黎一盆松葉蟹生蠔拼盤,見到真係眼前一亮,因為松葉蟹係非常大隻,蟹腳足足有手掌咁大,而生蠔亦都非常巨型,望落非常新鮮,蟹腳入口非常甜美,既有口感又夠鮮甜,生蠔亦都有淡淡的海水味同樣新鮮 蟹腳嘅尺寸真係嚇親人
自助吧仲有雪糕提供,仲有好多唔同嘅配料可以選擇 壽司方面非常精美 天婦羅亦炸到香脆金黃色,望見都留口水
刺身選擇非常多,同樣非常新鮮 仲有我最愛嘅凍日式小食
雪條我非常推薦這款榴槤味雪條,榴槤味香濃
另外一款牛乳雪糕也非常值得推介