2011-07-02 12 瀏覽
今次係第2次黎食啦!為表誠意,1次過寫番上次既食評先!2011 Feb第1次黎食,係朋友(都係OR食家!)既建議4個人約6點幾7點坐低前1晚仲驚無位打黎book,點知除左近門口有臺坐左好耐既兩個人,第2臺客就係我地了-_-不過book臺有好處既,就係唔洗坐出面d散位,可以舒舒服服坐入少少既sofa位,岩晒我地呢班係咁吹水既hea友~heehee夜晚好似無得揀set,只有a la carte,飲品都偏貴,所以我地無叫野飲揀野食揀左好耐,因為份menu太詳細,又多圖,樣樣都好似好好味咁~英文麻麻既朋友最好袋定1兩句旁身,因為有外籍服務生,學定少少英文方便d!我地推選左其中1位英文專家落order XD不過都係轉番中文介紹啦巴馬火腿罌粟籽包可能我地都係第1次食parma ham當諗住切做4份既時候..d parma ham切唔爛好恐怖啊!咬都好難咬得爛..加上呢個咁生既樣子..真係有點怕怕-_-好彩中間既芝士/生菜/蕃茄層幫1幫..如果唔係我驚我會嘔吧-_-可以揀mild/medium/strong spice既雞翼雞翼本身無特別,只有炸粉同少少鹹味,靠個sauce,我地叫左mild spi
今次係第2次黎食啦!為表誠意,1次過寫番上次既食評先!

2011 Feb

巴馬火腿罌粟籽包
可能我地都係第1次食parma ham
咬都好難咬得爛..加上呢個咁生既樣子..真係有點怕怕-_-
正正正
雞翼本身無特別,只有炸粉同少少鹹味,靠個sauce,我地叫左mild spice,不過我地4個都覺得辣到似strong spice!!可能落錯單..又可能真係咁辣..我地無叫佢改,因為食雞翼辣得咁緊要真係第1次XD
正正正正正正
最盡頭見到有塊pizza
呢度既pizza真係好好味,完全好味過pizza ___果d,呢片碟咁大好似都只係廿零蚊!
仲有~睇樣都知中間後少少碟芝士肉醬薯角係正野!!
隔離果碟就麻麻,連個名都已經唔記得,大約係cabonara既味道,但汁略少唔夠濕,拎到過黎唔得閒食住,吹吹下會更乾,通粉就會變硬..同埋頗細碟的,分4個人只能分到每人幾條
正正正正正
4個女仔,當然唔會放過食甜品既機會
呢個chocolate cake又係代表作
好難得食到咁實咁濃朱古力味既朱古力蛋糕
右邊粒truffle超正!

是晚正餐就係咁多美食同1堆是非包圍下完結。

------------------------------我是分隔線------------------------------

2011-06-24
第2次黎食,咁岩遇到happy hour時間(忘記左有咩特別,只記得有1個價錢hoegaarden任飲,oh i love hoegaarden),今次有得食set啦!仲有happy hour好full,我地坐左落去之後,所有散位full晒。
芝士和牛漢堡
叫左半份芝士和牛漢堡set
omg好好味~雖然只係微溫,但如果成朝都無食過野,6點幾pm突然食個芝士和牛漢堡簡直係會令人感動流淚!!
半份芝士和牛漢堡set
叫set既好處就係跟1小兜鮮炸薯條!! 好味又無咁大罪惡感!
仲有1小兜salad,唔知點解硬係覺得有陣wasabi味.. i hate wasabi-_-
炸芝士條
炸芝士條
呢個..OK咁啦~
雖然食芝士有拉長效果感覺好正,但無乜芝士味,人家喜歡鮮黃既芝士~..但呢個食完都有少少漏
最後呢1大杯coke light作為是日evening tea既完美句號。
2011-06-24
正正正