2023-06-25
如果你想搵一間有live music,有美食,又有cocktails 既bar, 咁今次我哋意外發現到尖沙咀既呢間So Bar 真係好正大!事關佢每一個元素都好高質,己將佢列入5大最愛bar喇!🎵🎤🎸講咗嘢食先,《醬油漬紅蝦•三文魚籽 •蛋黃》呢款小食好有驚喜,紅蝦刺生有光澤,係新鮮嘅象徵。將紅蝦佔上蛋黃,再用小匙加上脆卜卜既三文魚籽,咁樣就係一口會喺口入邊爆開嘅鮮甜喇!🦐🦐想試多啲唔同嘅海鮮,就可以叫呢個《泰式海鮮拼盤·生蠔 蝦 青口 扇貝 魷魚》生蠔🦪係屬於creamy 既一款,佢哋有一個專屬生蠔嘅冰櫃,有各款唔同產地既生蠔可以揀,做得相當唔錯。 呢個海鮮拼盤嘅精華所在就係個泰式醬,係鮮甜上再疊加一份惹味。《馬來當歸燒春雞》會食到微微嘅當歸藥材味,挺特別的。🍗完全估唔到今晚既live band 邀請咗全民造星3既candy 同Ting😍 ,唱嘅都係我年代嘅歌,仲有得現場點歌添!女校男生同埋Frozen 都好正, 現場氣氛一流!Cocktails 方面《Breath of joy》應該係呢度嘅招牌, 眼見好多枱嘅女仔都有點, 漸變嘅顏色亦代表着佢有多層次嘅味道,甜甜酸酸嘅味道,唔會有
《馬來當歸燒春雞》會食到微微嘅當歸藥材味,挺特別的。🍗
Cocktails 方面《Breath of joy》應該係呢度嘅招牌, 眼見好多枱嘅女仔都有點, 漸變嘅顏色亦代表着佢有多層次嘅味道,甜甜酸酸嘅味道,唔會有好苦嘅酒精味。
《Awakening Earl grey》嘅酒精味會濃啲, 慢慢細味會有茶既回甘,呢款都好鐘意呀。
So Bar (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道10號加威中心地下