2018-10-18 55 瀏覽
話說呢度既甜品好好味。想食好耐,終於搵到鍾意甜品既朋友一齊食。草莓蜜糖磚塊見到都流曬口水。一黎真係嚇親,同menu一樣樣。好大好靚。咁靚自己一個都食得曬。cream都充滿住草莓味道。鬆脆多士同雪糕擺落口既感覺好美妙。多士香,蜜糖味重。成個甜品好好食。雖然好多但完全唔覺得飽,而且佢唔會漏,所有野都配合得啱啱好。食完甜品,再食牛肉麵。湯底少辣,辣味唔算刺激,所以開胃。好傳統既牛肉粗麵,口感彈牙。牛肉煮到質感軟又順滑。入口係有好香濃既牛肉味,霖得黎又有口感。整得好之餘,牛筋都keep到好爽口。真係好一碗牛肉麵。鹽酥雞得意之處,係有六種唔同口味既粉任自己添加。一次過食左好多唔同味既鹽酥雞,滿足曬大胃既我。鹽酥雞香脆多汁,俾8分。鹵水雞腎爽口。鹵水完全入曬雞腎度。味道好夠。彈牙既雞腎,令人諗起係台北既旅程。豆腐皮蛋幾新穎。呢個菜色有創意。凍豆腐同皮蛋俾人清新既感覺。肉鬆既味道同豆腐加埋一齊,香得黎又有皮蛋既粉粉又濃郁既感覺。好fresh。兩個人飲一杯水果茶。清清地,味道清甜,茶味濃。清下口,又夠凍,感覺好舒服。餐廳野食好好味,好掛住台灣!
餐廳野食好好味,好掛住台灣!