2022-11-21
📍 Beesy Bay (赤柱大街)赤柱赤柱大街86-88號地舖趁Weekend出走赤柱,遠離一下都市煩囂,減一減壓。要減壓當然要揾間舒適又好氛圍嘅餐廳食吓嘢😆想食pizza🍕,又想配上其他食物。一間顏色鮮豔嘅黃屋仔出現眼前,而店員有推薦,好吧那就試一試😁 🟠首先要讚揚一下店員欣勤嘅接代🤵🏻♀️,有耐性地推薦客人選擇那個位置最合自己心意。最後我們選擇了二樓一張坐近玻璃隔離的餐枱,一邊享受美食,一邊欣賞窗外嘅景緻。☀️🍕我們揀選了意式辣肉腸薄餅,當然啦,好少有熱辣辣出爐嘅薄餅係唔好食的!所以薄餅係穩陣嘅選擇,唯一要選擇的就是揀自己嘅心水薄餅🍕 💰$178-HKD🐔烤雞胸肉,佢嘅擺碟已經夠顏色吸引。唔好以為得個睇字,佢個汁料真的很惹味,有🥭🥑在其中,酸酸甜甜好清新開胃嘅感覺。而雞肉份量都大件,再加上有薯蓉,所以兩人食非常足夠。🤤 💰$198-HKD🍺有美食當前,加上一杯Asahi啤酒,特別有放假嘅感覺💰 $88-HKD🟠總括來說食物唔錯,價錢的確貴了些少,但地處遊客區,餐廳又夠舒適闊落,所以貴少少都合理嘅😆
赤柱赤柱大街86-88號地舖