2016-05-06 1420 瀏覽
身為一個芝士蛋糕狂迷 對於一切芝士蛋糕都好難抗拒見到呢款櫻桃芝士餅 一心以為係我鍾情既紐約芝士蛋糕果種紮實既質地 又見蛋糕面層帶有烤過既痕跡 就更加堅信佢係 結果返到屋企滿心歡喜咁將蛋糕由紙袋拎出 先發現佢識動L 原來佢係Mousse質地果種芝士蛋糕櫻桃芝士餅 ($30)雖然唔係預期中我想食果種結實濃厚既芝士蛋糕 但係佢既味道的確都唔錯 蛋糕大部分都係芝士Mousse 食落軟滑好似芝士布丁一樣 中間夾住一層鬆軟既海綿蛋糕由側面睇櫻桃果醬好似好少 但係食落先發現中間其實好多 酸酸甜甜既櫻桃果醬同芝士蛋糕好夾好清新 大大減低左芝士蛋糕既膩而餅底係我最鍾意既消化餅牛油餅底 好脆好香牛油味不過就好鬆散 如果壓得實啲就更好喇Italian Tomato既蛋糕我一直都覺得幾好食 不過下次真係要戴返副眼鏡望清楚啲先
身為一個芝士蛋糕狂迷 對於一切芝士蛋糕都好難抗拒

櫻桃芝士餅 ($30)
由側面睇櫻桃果醬好似好少 但係食落先發現中間其實好多

外賣自取