2017-10-21
難得去開荃灣,梗係搵朋友帶我去食餐好野!原本佢介紹瀛喜我都唔感興趣,因為今個月已經第二次放題,點知有驚喜! 一坐低去攞野飲,竟然有果汁啤酒,即試!又唔錯喎!仲有好多其他飲料!因為我地食放題+火鍋!第一時間送左鍋波波蜆,別睇少佢平平無奇,連我平時唔好蜆既人都俾佢滿分! 微微辣的汁底煮波波蜆,滾左五分鐘左右就開晒,仲非常入味,食到停唔到口!最衰冇得再叫,我地見火鍋未到點左刺身,好快就黎到,師傅好好心機,一睇師傅的精心製作,即刻胃口大開!成十二款刺身!甜蝦、三文魚、油甘魚、帶子、北寄貝、希靈魚、飽片等等,款款都好新鮮,特別要讚油甘魚,肥美可口,入口有種即溶感,零腥味,好新鮮!送的凍龍蝦好大隻,好多人望住我地!羨煞旁人!仲有人問我地點解有!龍蝦又有膏又多肉,味道比酒店的要新鮮及有龍蝦味!芝士波好脆,咬開會流晒芝士出黎,滋味!芝麻雞翼味道好食,炸得爽脆!燒蝦!大愛!新鮮,蝦肉彈牙,燒得香口! 火鍋好多料揀!我地要左椰子雞湯底!又一盤令人傻眼的海鮮盤!鮮蝦、帶子、蠔、螺、蚌及飽魚!大部分都好新鮮,海鮮打邊爐真係冇得輸! 再Encore 左鮮蝦!正肥牛油膩都幾靚,滾三下就食得,香香的油膩滿口打滾,好
芝士波好脆,咬開會流晒芝士出黎,滋味!
芝麻雞翼味道好食,炸得爽脆!
燒蝦!大愛!新鮮,蝦肉彈牙,燒得香口!
火鍋好多料揀!我地要左椰子雞湯底!
肥牛油膩都幾靚,滾三下就食得,香香的油膩滿口打滾,好味啊,太飽冇得Encore! 大滿足!