2024-01-14 586 瀏覽
喂,告你知道,剛行過一家時代廣場附近嘅抹茶專門店,名叫Matcha Tokyo,門面唔算大,但係抹茶控過嚟絕對會心水。呢度嘅Matcha Latte,真係勁正!奶味順滑得黎,個抹茶味夠晒正,飲落去覺得全身都暖笠笠。試咗佢哋嘅Matcha Espresso Latte,簡直係咖啡撞埋抹茶,重點係,倆味咁配合,一啲都唔相沖,完全係犯規嘅好飲。至於嗰啲掂嘅houjicha Latte,吓,焙茶味足夠,微微嘅烘焙香,唔會太攻口,仲覺得自己好有品味添。另外,佢嗰個Matcha soft-served ice cream,講真,正到爆燈!Creamy得嚟,啖啖都濃郁抹茶香,仲要筒仔鬆脆,啲粉又郁到人,一試難忘呀。走埋間店,仲有啲臺原宿嘅感覺添,一個字 - 正!🍵🍦👍