2018-09-05 522 瀏覽
其實最近都比較多嘢煩,所以放假好想放鬆一下心情。今日又來飲杯咖啡,由於當時覺得行到有點兒熱所以臨時轉態試下凍嘢。叫左杯Iced Mocha 透心涼下唸住晏D可以食上次係IG見到的餐單 呢個 蒜香白酒蜆肉意粉 所以打包左一份帶走。初頭都擔心會唔會好像朋友講凍左會難食。但幸運的是,味道並沒有因為溫度而變得差左,反而我會覺得如果係熱 味道會更加香濃。另外仲有個湯仔添。一路食 一路覺得擔心,因為我好驚食蜆肉會食到沙沙嘢。食完發覺D蜆份量多到可以單獨炒嗰送。記得落單時問個意粉係迷辣,由於我唔太食辣,嗰員工好溫柔地同我解析左嗰辣椒其實係唔辣㗎。D員工都好Nice㗎。要加分啊!食完先記得影相。(這個套餐價$116)話說上個星期,我都來左因為忙,唔記得左寫。以下順便補上啦!記得上次同朋友行完街,就來左。因為我又想飲咖啡啦!依舊係令我回味無窮的主題。最愛還是這個!嗰卡邦尼意粉好大份,呢隻意粉係我喜歡的,食落口感好分明,就算食曬都唔覺得流,真係唔錯!嗰雞翼我朋友幾鐘意,夠香,之前問過嗰店長,佢哋用嘅係橄欖油。所以算係無咁肥吧(哈哈 本人減緊肥)最後食埋個甜品。嗰士多啤梨燕麥乳酪都好好味啊!兩朵花花又大又甜
其實最近都比較多嘢煩,所以放假好想放鬆一下心情。

蒜香白酒蜆肉意粉
食完先記得影相。(這個套餐價$116)

話說上個星期,我都來左

因為忙,唔記得左寫。以下順便補上啦!

記得上次同朋友行完街,就來左。因為我又想飲咖啡啦!
依舊係令我回味無窮的主題。最愛還是這個!

卡邦尼意粉

士多啤梨燕麥乳酪

比起平時其他cafe食開份量多好多!
仲可以一邊食一邊煲劇。太享受啦!

如果間舖頭開係我屋企樓下就好啦!
蒜香白酒蜆肉意粉
卡邦尼意粉