踏入12月, 打邊爐胃口全開, 今日同fd黎左翻新左勁靚嘅沙田好運中心mall, 喺外圍行左個圈, 俾二鍋頭嘅午市火鍋放題吸引左, 佢首先特別在有得揀90或者120分鐘, 而且有3款煲任食> 雞煲,牛尾煲,豬手煲, 睇到都好想食呀. 🍲秘製火焰牛尾煲幾款煲都係任食, 牛尾煲原來真係有火ga🔥店員將牛尾炒匀, 點火🤩!!! 我地食哂牛尾後店員會收起個鍋, 就開始火鍋啦.🍲養生滋補鷓鴣鍋特別要一提menu上第十款湯底: 鷓鴣鍋👍🏻 佢係真材實料地有半隻鷓鴣, 大量藥材, 五指毛桃, 紅棗etc… 未淥食物之前, 等個湯滾起一定要𢳂返碗勁清甜嘅湯飲先, 然後就聞到好香嘅藥材味, 成件事非常養生😀. 淥左勁耐, 驚訝鷓鴣仲係完全無老到!!!🍲$258安格斯牛放題我地揀左$258嘅安格斯牛, 我覺得店家嘅安格斯牛夠哂高質, 尤其係封門柳同牛板腱, 切片厚薄適中, 而且油花靚靚, 我地都encore左封門柳2次, 另外花枝, 白鱔片都係encore之選.🥩各種口感嘅肉類我地都有食匀(肥豬了🐷). 美國牛胸腹, 紐西蘭羊卷肉, 豬頸肉, 本地鮮滑牛肉, 西班牙豬梅肉…. 全部都好有肉味好高質

秘製火焰牛尾煲

我地食哂牛尾後店員會收起個鍋, 就開始火鍋啦.
鷓鴣

$258安格斯牛放題

🥩
各種口感嘅肉類我地都有食匀(肥豬了🐷).
美國牛胸腹, 紐西蘭羊卷肉, 豬頸肉, 本地鮮滑牛肉, 西班牙豬梅肉…. 全部都好有肉味好高質, 2個人食每款一碟嘅份量perfect.
🦐

必食嘅活海蝦, 好新鮮爽口, 一剝就離殼; 脆鯇魚腩大件爽脆; 另外一份4粒豬大腸都係肥美好味之選. 🥟鮮蝦雲吞, 魚皮餃足料好味.
🍺
飲品櫃選擇勁多, 鴻福堂, 楊協成, 多款soda, 台灣飲品, ICE啤酒都有, li個價錢真係超抵食呢.

2023-11-30
鷓鴣