2017-10-25
一直很喜歡霸嗎的拉麵湯底,夠濃郁,難得屯門開新店,唔洗去到咁遠食,當然要試一試!店面好搶眼,裝修幾有心思,日本小店嘅設計但其實位置幾多,比較夜去排隊人潮少d。食拉麵最方便,想食甚麼自己點,還可以選麵的口感。信州蘋果梳打($28),有50%果汁成分,所以好濃蘋果香味,好清新;綠茶可樂($25),比起一般可樂甜度較低,綠茶味唔濃,慢慢飲會feel到少少回甘嘅感覺。點了餃子做小食,辛口真的好辣,不過比普通的更香口,但如果不太能食辣還是點原味吧朋友點的豬骨湯好濃郁但不會太咸,拉麵點偏硬會比較有咬口;豚肉不是平時常食的薄叉燒,因為厚身令入面肉汁可以鎖住,唔會乾身,微微燒過表層就更香口,如果可以更入味就完美。雞白湯味道比較清爽,要求少油令湯的油膩感更少;雞肉嫩滑入味,而且份量幾多,同朋友share都夠。最愛拉麵嘅糖心蛋,煮嘅火喉剛剛好之前都會去銅鑼灣、尖沙咀店食霸嗎,係屯門開左就更方便!唔知之後會唔會有屯門店限定款呢
食拉麵最方便,想食甚麼自己點,還可以選麵的口感。
最愛拉麵嘅糖心蛋,煮嘅火喉剛剛好