2017-06-16
老公同老豆生日,外加父親節同埋中銀卡買一送一優惠,天時地利人和全部都齊哂,就尼試下佢個lunch buffet,6月頭book已經好full,得返5-6日有得揀.準時12點去到,行左個圏,都有幾多野食,今次主題係泰國菜一入門口就有無candy corner冬陰公湯:好足料,勁多虾,個湯好夠味煙三文魚:比較啖口ham:水準內,唔係特別好食,但勝在多款式沙津菜:好多唔同菜係裏面,好新鮮三文魚/吞拿魚:不過不失海鮮約有6款:長腳蟹,膏蟹,虾,翡翠螺,龍虾仔,青口長腳蟹一出就無哂,FILL得比較慢龍虾仔到我食飽先出現完全食唔落所有海鮮都正正常常,無話特別好食熱食:有自助生滾粥,粉麵,海南雞飯,咖喱,泰式食物,千層麵等,共二十多款,但係食得太飽,好多都無食到甜品:都係cheese cake, mossue, 豆腐花做得幾好,幾滑生果:西瓜,蘋果,芒果仔,紅毛丹,菠蘿超甜,蜜瓜....好多花款,出面好少食到movenpick雪糕:老公話朱古力味勁好食,佢食左4球,我就試左香芋味,麻麻地,反而雲呢拿幾好食總括:一個人$180都唔使,抵過出去食,款式多,味道OK,可惜promotion完左,想BOOK
準時12點去到,行左個圏,都有幾多野食,今次主題係泰國菜
一入門口就有無candy corner
冬陰公湯:好足料,勁多虾,個湯好夠味
ham:水準內,唔係特別好食,但勝在多款式
沙津菜:好多唔同菜係裏面,好新鮮
三文魚/吞拿魚:不過不失
長腳蟹一出就無哂,FILL得比較慢
龍虾仔到我食飽先出現完全食唔落
所有海鮮都正正常常,無話特別好食
熱食:有自助生滾粥,粉麵,海南雞飯,咖喱,泰式食物,千層麵等,共二十多款,但係食得太飽,好多都無食到 甜品:都係cheese cake, mossue, 豆腐花做得幾好,幾滑
總括:一個人$180都唔使,抵過出去食,款式多,味道OK,可惜promotion完左,想BOOK多次食都無