2021-01-02 1230 瀏覽
Lady m 📍尖沙咀海港城我記得係因為徐子淇棒住左由lady m 送既千層蛋糕,然後放上ig而出名😊之後好多蛋糕店都有賣,不同既食譜亦都係網絡上流傳。我亦曾經試過用平底鑊自製,結果厚皮得製而失敗😂食過出面咁多款千層,真係lady m 係最好食。💫伯爵茶千層蛋糕 $75🍰問過朋友邊款千層最好食,佢話係原味或伯爵茶😜其實伯爵茶肯定無得輸,無論就咁飲同整奶凍、曲奇、蛋糕都會最受歡迎😸lady m 既伯爵茶味勁濃,唔知關唔關佢面層既mousse 事。💫玫瑰千層蛋糕 $75🍰特登買左唔同味比老公一家試下,呢隻玫瑰味其實有猶豫買唔買好,因為玫瑰味唔係個個鍾意,尤其當晚有兩個男人係度😹但最後都係比佢既外表吸引而買左。未食之前已經聞到佢隻玫瑰香,試左啖發現佢竟然係超好食😋連我老公都揀左佢做第一名,佢話原因係少食呢隻味,而佢既玫瑰唔係好俗,玫瑰味淡淡的,所以佢幾鍾意❤️好彩無買錯!💫抹茶千層蛋糕 $75🍰抹茶就緊係唔使諗,一定要買既味道,因為無論男女都鍾意。而呢款係比老公妹妹挑選為第一名👏🏻lady m應該係用左啲靚靚抹茶粉去製作🍵同樣地抹茶味濃得黎唔會苦,面頭既粉唔會飛曬出黎,食到好狼狽,呢方面好值得
Lady m 📍尖沙咀海港城

💫伯爵茶千層蛋糕 $75🍰

💫玫瑰千層蛋糕 $75🍰

💫抹茶千層蛋糕 $75🍰

抹茶就緊係唔使諗,一定要買既味道,因為無論男女都鍾意。而呢款係比老公妹妹挑選為第一名👏🏻lady m應該係用左啲靚靚抹茶粉去製作🍵同樣地抹茶味濃得黎唔會苦,面頭既粉唔會飛曬出黎,食到好狼狽,呢方面好值得讚👍🏻

整體三款味道既千層蛋糕我都好鍾意,因為佢皮真係好薄,啲cream好滑,無咁上下功夫同靚料都做唔到。但要我揀最鍾意既一定係伯爵茶味。食完令我好想再食多件😩如果當時有咖啡配就超正😢

伯爵茶千層蛋糕
抹茶千層蛋糕
玫瑰千層蛋糕
2020-12-31
10 分鐘 (外賣自取)
$75 (宵夜)
伯爵茶千層蛋糕
玫瑰千層蛋糕