2019-01-25 893 瀏覽
聖誕節對我同老公黎講係一個好重要既日子但係一向唔浪漫既老公竟然預先訂枱,準備同我食聖誕大餐同慶祝真係好難得哈哈,仲要由佢話事,訂左呢個我好鍾意食既日本餐廳,真係夠曬心思!雖然今日係聖誕節,但係餐牌同價錢同一如平常,無加價無轉set dinner,非常有良心我同老公已經黎過呢度幾次,我最鍾意係呢度既海膽,所以必點既一定係終極卷物($188)!每次見到都好值得”嘩”一聲,d海膽多到流落黎,再加上粒粒三文魚子真係超正既卷物!!!呢度既海膽一向都係招牌,出名新鮮,分量夠,一d都唔會腥我真係唔介意食多幾件㗎聖誕大餐食日本菜又點少得刺身呢,呢個係特上刺身盛($488),你見到每件都係厚切,吞拿肉啖啖肉,仲有半板海膽(係呀,又係海膽!)仲有海老都係非常推介,勁大隻,又鮮甜再黎就係試下佢地既甲羅燒($88),呢樣第一次試食,啖啖蟹肉,佢地本身有飯提供(又係三文魚子呀),細細碗,唔會食到你好飽,好細心呢個由老公發板,就係辣酒煮花螺($68),你可能會覺得點解日本餐廳會點呢樣呢?其實係老闆推介,我地上次試左今次老公話一定要再叫重點係,要加多碗白飯!(我知係好中式🙈)都幾辣㗎,食到我咳咳地,但越辣越上癮!最
聖誕節對我同老公黎講係一個好重要既日子
但係一向唔浪漫既老公竟然預先訂枱,準備同我食聖誕大餐同慶祝
真係好難得

我真係唔介意食多幾件㗎
終極卷物

特上刺身盛

),細細碗,唔會食到你好飽,好細心

Naked甲羅燒

辣酒花螺

最後老公仲想食多個甜品,我地就叫左呢個藍莓鵝肝雪糕($248),之前食過都唔錯㗎,但係黎到就有少少失望啦,個碟太求其,鵝肝又薄,但係味道都keep住既,Ok啦

藍莓鵝肝雪糕
終極卷物