2018-01-23
今日我們相約一對老朋友打邊爐飯聚,另加一位新成員就係他們嘅寶貝B,所以既飯聚又可玩人家嘅BB講反呢間路邊煱位於土瓜灣美景街,位置唔難揾,餐廳環境整潔,光猛,全店貼滿唔同優惠餐牌對於剛放工嘅我們真係有種食慾大增嘅感覺未點菜前,先做個火煱指定動作>>混醬原先睇中$238/位,又麻辣雞煲又火煱,海鮮盤,仲有安格斯牛,但再望過少少蟲草花竹笙什菌湯,最後民主投票,3.5對1,後者勝淨睇湯底確實係足料非常,而且味道清甜,加上餐廳電爐火力十足,一加料唔駛半分鐘就滾起真係過癮開始前先點倆個小食開吓胃,麻醬冰菜,口感爽脆,配上麻醬香味,真係一道好好嘅飯前小食椒鹽粟米,頭先冰菜係冰,呢個就係火,清甜粟米,過油後拌炒椒鹽香葱蒜粒,十分惹味,意外驚喜火煱不能缺少嘅牛肌肉,油脂豐富,牛味也算不錯。午餐肉鵝腸,豬頸肉,奇怪地豬頸肉看似生切,但又帶有微微嘅紹酒味海鮮盤,有大蝦,龍鯏魚,象拔蚌仔,蠔,肉蟹,個人認為蠔同肉蟹都好食,新鮮,蟹肉扎實蟹籽墨魚滑釀油條,即叫即炸,先試就咁熱食,有香脆口感,再試泡湯又有另一種風味
講反呢間路邊煱位於土瓜灣美景街,位置唔難揾,
餐廳環境整潔,光猛,全店貼滿唔同優惠餐牌
對於剛放工嘅我們真係有種食慾大增嘅感覺
未點菜前,先做個火煱指定動作>>混醬
火煱不能缺少嘅牛肌肉,油脂豐富,牛味也算不錯。
午餐肉
鵝腸,豬頸肉,奇怪地豬頸肉看似生切,但又帶有微微嘅紹酒味