2014-02-10 1518 瀏覽
Happy Friday三個女人一個墟,到旺角行街,食dinner,預先已留位去Pancake Colours.幾個女人挽住大袋細袋戰利品,在鬧市中要找到一間既可以坐得舒服,又可以安頓好「新寶貝們」的餐廳,真的不客易,憑各姊妹們的血併經驗,都是以這老地方最為穩陣。每次我們都必選荔枝蘆薈松葉蟹棒沙律做前菜,用新鮮水果做成的沙律,既解渴又開胃,然後有黑松露海鮮意式燴飯及柏林肉腸併盤,其實份量以三個女人食量是剛剛好的,還有空間要多兩份甜品,Pancake Colours有幾款人氣之選,由其法式班戟較為熱賣,天使魔鬼蛋糕吃得多,這裡有天使魔鬼班戟。一個甜品當然未夠,我到每間餐廳都會叫「例牌」甜品─紐約芝士蛋糕,評價中上,芝士味道香濃,但餅底咬口較為軟身,如果再做得挺身點就有滿分。
荔枝蘆薈松葉蟹棒沙律
然後有黑松露海鮮意式燴飯柏林肉腸併盤
黑松露海鮮意式燴飯
柏林肉腸併盤
天使魔鬼班戟
一個甜品當然未夠,我到每間餐廳都會叫「例牌」甜品紐約芝士蛋糕,評價中上,芝士味道香濃,
紐約芝士蛋糕
但餅底咬口較為軟身,如果再做得挺身點就有滿分。
2013-12-27
荔枝蘆薈松葉蟹棒沙律