2015-06-22 370 瀏覽
女人有兩個胃就係人都知架啦!所以食完飯,點可以唔食甜品架,今日同2個朋友起九龍城食完飯,當然要再食甜品直落傾計啦!呢間甜品小店我一直都有幫襯開,係老字號,總店係將軍澳坑口村!舖頭內牆上面貼左好多明星合照,連近排最hit既男神都有幫襯!Menu有好多選擇,真係花多眼亂,我地3個女人最後叫左兩份甜品share 一齊食!我地叫左"芒果拿破崙"同“雙丸椰皇西米”!先講"芒果拿破崙",餅皮好鬆脆,吉士醬打得啱啱好,非常幼滑,而且唔會太甜,而且而家係食芒果季節,芒果又甜又香,配合得好好!之後就係“雙丸椰皇西米,呢個係熱食!一打開椰蓋,椰香味已經撲上黎,再加上煙靱既地瓜圓、芋圓同埋湯丸!QQ好彈牙,甜道適中,唔會太甜,非常啱女生食!
我地叫左"芒果拿破崙"同“雙丸椰皇西米”!
芒果拿破崙
雙丸椰皇西米
題外話/補充資料: 老闆娘非常好客,好落力招呼客人,而且好友善咁詢問我地既意見!埋單每人大約 40 元,都幾合理!
宵夜
芒果拿破崙