2015-06-14 1223 瀏覽
今日慕名去左永華面家食竹昇麵雲吞麵$40@朋友點左最馳名個雲吞麵。永華面家既雲吞麵系細茸雲吞麵 湯匙墊底 雲吞放中間 細細碗既蛋麵鋪面。 聽說店主仍然每日親自用竹竿打麵 ,堅持傳統。 (據朋友說很好吃,可是對男生來說可能不太夠飽)南乳豬手麵$44@我點的是南乳豬手麵, 豬手唔會太鹹,有淡淡既南乳香,口感略韌身 ,略嫌唔夠入味。麵底簡直一絕。幼麵極彈牙 一咬豁然散開 麵冇鹼水味仲附送蛋香,唔加醋食一樣好味 。 佢地既湯底標榜鯊魚骨湯亦不錯,口感溫潤清甜。湯底好味麵可以食到見底 值得一讚既係湯裡面既油菜都煮得剛剛好,甜而不老,顏色青翠♥♥♥♥總括來說不錯#店家很貼心 有附碟放骨,不過豬手仲有少少少毛呢(其實系咪應該系咁?!😅😅😅)$65@牛腩牛筋:牛筋好入味好香,口感亦出色 牛腩略微遜色, 肥或連筋既部位美味軟熟 可惜瘦既部位就有d乾 。總括都係間好餐廳!值得再試!!!###雲吞麵來說環境不錯 冷氣好足不過卡位並排坐有d逼;) 同我一樣左撇既朋友要注意座位喇
今日慕名去左永華面家食竹昇麵

雲吞麵$40@

南乳豬手麵$44@

$65@

總括都係間好餐廳!值得再試!!!

細牛筋腩
南乳豬手麵